Nabehandeling tongpiercing

Omdat een tongpiercing ergens tussen de 14 dagen en een maand geneest ligt het succes van je nieuwe piercing nu aan jezelf, dus leest de volgende instructies aandachtig door.

Nadat je tong gepierced is zal je merken dat hij direct gaat zwellen, dit is volkomen normaal dus geen zorgen. De zwelling kan grotendeels  worden terug gebracht door veel ijskoud water te drinken en ijs te eten. De volgende ochtend zal je tong het meest gezwollen zijn.
Dit komt omdat als je ligt er meer bloed naar je hoofd stroomt, en ten tweede als je een verse wond hebt waar dan ook op je lichaam, zal het op de beschadigte plaats altijd opzwellen. Geen zorgen dit is een tijdelijke bijkomstigheid en kan onder controle gehouden worden.

Het is een goed idee om als je je tanden poetst ook even je tong mee te nemen, dit zal de speekselklieren stimuleren wat de genezing bevorderd, als je dit doet verwijder je ook gelijk de aanslag op je tong die onstaat door het genezen van je piercing.

Na het eten, roken, drinken is het verstandig om je mond grondig te spoelen met mondwater, dit kan verdund worden met water als het te aggressief is.
Als je een onverdunde mondwater gebruikt wil dat niet zeggen dat het beter geneest, het verminderd juist de hoeveelheid van de mond enzymen te produceren die de bacteriën doden, en de genezing bevorderen.

Op een bepaald punt zal je moeten eten met je nieuwe piercing, geen zorgen dit is geen probleem als je maar voorzichtig bent. Probeer in het begin alleen zacht voedsel, tot je weer redelijk eten kan.  Verminder het gebruik van warme drankjes, gekruid eten, tabak en alcohol en al het andere wat in je mond kan irriteren tijdens het heel proces.

Denk eraan dat je piercing een verse wond is, behoud je ervan iets vies in je mond te doen voor tenminste 2 weken. Dus ook vingers, sleutels, pennen en andere vreemde opjecten die er terecht kunnen komen.

Pas op met orale sex, zorg ervoor dat er tenminste 2 weken geen lichaamsvochten in je nieuwe piercing terecht komen.

De balletjes van je piercing kunnen je in het begin wat last bezorgen, als de piercing geheeld is zal er een kleinere in gezet worden die een stuk prettiger zit. Omdat het lastig is steeds een fles mondwater bij je te dragen, is het een goed idee om wat keeltabletten te kopen.

Deze tabletten zijn antibacterieël, daardoor is het niet nodig te spoelen, en gaan ontstekingen tegen, hierdoor word de zwelling  geminimaliseerd.


                         
 

Heb je nog vragen over de piercing of nabehandeling, zijn wij er altijd om je telefoontje of e-mail te beantwoorden op 0318-511780 of mailen naar info@body-piercing.nl