Nu dat je een nieuwe piercing hebt zijn dit de volgende stappen:

Je huid zal wat strakker worden rond het sieraad en het zal lichtelijk rood  kleuren, dit is normaal dus geen zorgen, dit is een normale     lichaamsreactie op een lichaamsvreemd sieraad in een verse wond.
Waar het sieraad in en uit het lichaam gaat zal korstvorming ontstaan, niet verwijderen, dit staat in verbinding met het helen binnenin de piercing, week de korstjes van het sieraad af in bad of douche doormiddel van een vingertopje Unicura goed te laten schuimen op je piercing, draai het sieraad zo dat de  zeep in de wond komt. Spoel daarna alle zeep weer van je sieraad en je lichaam. Was natuurlijk wel eerst goed je handen met een antbactiriële zeep, droog het overmatige af en laat je  piercing verder met rust.
Niet aanraken! mensen met een nieuwe piercing hebben de neiging hun nieuwe sieraad aan te raken om te kijken of reiniging nodig is, maar wat ze ondertussen doen is bacteriën overbrengen van hun handen op een open wond, waardoor de kans op infectie toeneemt. Reinig 1 á 2 keer per dag ook voor en na het sporten/zwemmen om het zweet en chloor te verwijderen.
Houd haarlak en andere make-up artikelen uit de buurt van pas gezette piercings, dus ook geparfumeerde zeep, shampoos, talkpoeders en deoderants.

          

Orale piercings

Gebruik aan de buitenkant voor reiniging de Unicura zeep zoals hierboven beschreven, en in de mond een desinfecterend mondwater of een zoutoplossing na alles wat je gegeten hebt totdat de piercing genezen is.

Denk eraan! niet te overmatig reinigen dit zal er niet voor zorgen dat je piercing sneller geneest, het zal eerder langer duren doordat je steeds de korstjes verwijderd die in verbinding staan met het binneste van je piercing.

Heb je nog vragen over de piercing of nabehandeling, zijn wij er altijd om je telefoontje of e-mail te beantwoorden op 0318-511780 of mailen naar info@body-piercing.nl